Sezona jagoda u punom je jeku, stoga vam donosimo recept za fini kolač s tim voćem neodoljivog izgleda, ugodnog mirisa i zanosnog okusa
Sastojci za 20 komada
Za biskvit:
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 2 pakiranja vanilin šećera
- 1 žličica naribane limunove kore
- prstohvat soli
- 70 g brašna
- 50 g jestivog škroba
- 1 žličica praška za pecivo
Ostalo:
- 800 g jagoda
- 80 g šećera u prahu
- 5 listića želatine
- 300 g vrhnja za šlag
1 Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Odvojite bjelanca od žumanaca. Stucite bjelanca u čvrst snijeg. U drugoj posudi pjenasto stucite žumanca, šećer, vanilin šećer, koru od limuna i sol. Umiješajte brašno, škrob i prašak za pecivo. Na kraju polako dodajte snijeg. Namažite smjesu na lim obložen papirom za pečenje te pecite 10-12 minuta.
2 Očistite jagode pa polovinu izmiksajte sa šećerom u prahu. Omekšajte želatinu, istisnite, rastopite te umiješajte u pire. Stucite vrhnje u šlag. Kad pire počne želirati, umiješajte šlag. Usitnite 2/3 preostalih bobica pa umiješajte.
3 Oko ohlađenog biskvita stavite kalup, premažite kremom te stavite na 3 sata u hladnjak. Ukrasite preostalim jagodama te narežite na kocke.
Foto: Profimedia
Komentari