Slatki užitak uz kocke s jagodama

Sezona jagoda u punom je jeku, stoga vam donosimo recept za fini kolač s tim voćem neodoljivog izgleda, ugodnog mirisa i zanosnog okusa

Sastojci za 20 komada

Za biskvit:

  • 4 jaja
  • 100 g šećera
  • 2 pakiranja vanilin šećera
  • 1 žličica naribane limunove kore
  • prstohvat soli
  • 70 g brašna
  • 50 g jestivog škroba
  • 1 žličica praška za pecivo

Ostalo:

  • 800 g jagoda
  • 80 g šećera u prahu
  • 5 listića želatine
  • 300 g vrhnja za šlag

1 Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Odvojite bjelanca od žumanaca. Stucite bjelanca u čvrst snijeg. U drugoj posudi pjenasto stucite žumanca, šećer, vanilin šećer, koru od limuna i sol. Umiješajte brašno, škrob i prašak za pecivo. Na kraju polako dodajte snijeg. Namažite smjesu na lim obložen papirom za pečenje te pecite 10-12 minuta.

2 Očistite jagode pa polovinu izmiksajte sa šećerom u prahu. Omekšajte želatinu, istisnite, rastopite te umiješajte u pire. Stucite vrhnje u šlag. Kad pire počne želirati, umiješajte šlag. Usitnite 2/3 preostalih bobica pa umiješajte.

3 Oko ohlađenog biskvita stavite kalup, premažite kremom te stavite na 3 sata u hladnjak. Ukrasite preostalim jagodama te narežite na kocke.

jagode

Foto: Profimedia

Komentari