Kako bi odrescima dali posebnu notu, dodajte im smokve slijedeći naš recept
Sastojci za 4 osobe:
• 1 ljutika
• 1 žlica maslaca
• 6 grancica timijana
• 100 g ricotte
• 1 žumance
• 2 žlicice meda
• 1 žlica brašna
• sol, papar
• 8 svinjećih ili pilećih odrezaka
• 4 tanke ploške dimljene slanine
• 2 žlice maslaca
• 4 smokve
• malo šećera
Priprema:
1 Oljuštite i nasjeckajte luk. Staklasto ga propirjajte na maslacu. Operite timijan, protresite ga pa natrgajte. Pomiješajte s ljutikom, ricottom, žumancem, medom, brašnom, solju i paprom.
2 Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Operite i stucite odreske. Na jednu polovicu mesa namažite mješavinu sa sirom, smotajte odreske te pritisnite. Omotajte ploškom slanine pa učvrstite.
3 Ugrijte maslac u tavi te popržite odreske. Operite smokve, prerežite ih, dodajte i začinite. Pecite odreske oko 20 minuta. Oboje poslužite te ukrasite po želji.
Komentari