U salatama je (skoro) sva mudrost zdravlja i vitke linije. Otkrivamo kako ne zazirati od tog obroka i dugo biti sit od povrća
Brz, osvježavajuć i hranjiv obrok – to bi bio opis jela baziranog na sezonskom sirovom povrću. Ovisno o tome što volite – putericu, kristalku, endiviju, matovilac, radič, cikoriju, mladi špinat ili blitvu – napravite bazu za salatu koju kombinirajte s paprikama, lukom, sirovim šampinjonima, sjemenkama suncokreta, slanutkom, grahom, jajima, mrkvom, rajčicama… Što se tiče mesa, salate možete obogatiti lešo mesom koje se kuhalo u juhi, a najbolje će prijati svinjetina, puretina, piletina, teletina te riba i morski plodovi.
Riznica okusa (za svakoga ponešto)
Dresing najbolje napravite sami i to od maslinovog ulja i aceta balsamica, zatim kombinacije bućinog, lanenog, repičinog, suncokretovog ulja s jabučnim octom, a ljubitelji mliječnih dresinga uživat će u kombinaciji jogurta i kiselog vrhnja. Što se tiče začina, u salatu možete staviti nasjeckani peršin, na tanke kriške narezan celer, zatim origano, bosiljak, vlasac, češnjak, mentu, estragon, koromač, kurkumu, anis. Želite li bogatiji okus, dodajte i šaku integralne tjestenine, riže ili kukuruza šećerca, prosa, ječma, zobi, kvinoje ili amaranta.
Komentari