Tart s nadjevom od jagoda i limuna

Još kratko možete uživati u slatkim krasoticama - jagodama, stoga ih iskoristite na najslađi način

Sastojci za 9 komada:

220 g brašna
100 g šećera u prahu
350 g maslaca
sol
250 g suhog graha
300 g jagoda
6 listova želatine
sok i naribana korica 2 limuna
4 jaja
1 žumance,
120 g šećera

1 Umijesite tijesto od brašna, šećera u prahu, maslaca malo soli. Oblikujte a u kuglu, zamotajte u foliju hladite oko 1 sat u hladnjaku.

2 Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Namastite lim za pečenje. Na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte tijesto na 3 mm debljine pa ga prebacite u lim. Višak tijesta uz rub odrežite. Dno tijesta više
puta probodite vilicom, zatim ga prekrijte papirom za pečenje te na njega raspodijelite grah. Pecite tijesto 12 do 14 minuta, maknite papir s grahom i pecite sljedećih 8 do 10 minuta. Ohladite. Jagode operite i očistite.

3 Želatinu namočite. Pomiješajte sok i koricu limuna, jaja, žumance, šećer i preostali maslac. Zagrijavajte ne smije kipjeti) u posudi oko 8 minuta uz miješanje. Po potrebi procijedite kroz cjedilo. Istisnite želatinu te je otopite uz miješanje u zagrijanoj kremi. Kremu stavite na tijesto. Na vrh rasporedite i jagode. Hladite kolač 3 sata.

Po komadu 570 kcal

Komentari