Saznajte kako brzo narezati slaninu na tanke ploškice, što učiniti kada se u čokoladi koju topimo stvore grudice...
Savjeti za bolju organizaciju u kuhinji:
• Pripremate kolač i u bjelanca vam je upala ljuskica od jajeta? Izvucite je drugim komadom ljuske ili namočite prste vodom pa njima dohvatite ljuskicu.
• Za ručak želite skuhati tjesteninu? Kako biste brže zakuhali vodu, prvo je ugrijte u kuhalu i tu proključalu vodu stavite u lonac i na štednjak – odmah će zakipjeti pa u nju dodajte tjesteninu.
• Ako trebate provjeriti je li ulje dovoljno vruće za prženje, na dno tave pritisnite kuhaču – ako se oko rubova kuhače počnu stvarati mjehurići, to znači da je ulje positglo odgovarajuću temperaturu.
• Kalupiće za sitne kolače upotrijebite i za pripremu kreativnog doručka – u njih stavite smjesu od palačinke ili jaje i poslužite zahtjevnom mališanu hranu zanimljivih oblika koje će rado pojesti.
• Ako suhomesnate proizvode (poput slanine, kobasica, suhog mesa) trebate narezati na sitne kockice ili tanke listiće, sat vremena prije rezanja stavite ih u zamrzivač.
• Ako su vam se u čokoladi koju kuhate stvorile grudice, polako dodajte ulje i miješajte – tako ćete ih ‘razbiti’.
Komentari