Nije posve lako napraviti savršenu kremu za kolače, stoga vam otkrivamo nekoliko trikova kako bi vam ispala upravo takva
Ako želite dobiti savršenu kremu bez grudica koja se topi u ustima, morate se pridržavati nekoliko pravila. Svi sastojci za kremu moraju biti svježi, posebno ako se krema ne kuha. Mlijeko se dodaje smjesi malo-pomalo i u tankom mlazu. Nikada nemojte smjesu dodavati mlijeku ili nekoj drugoj tekućini.
Posudu za kuhanje kreme ne stavljajte izravno na plamenik, već iznad ‘vodene kupelji’. Kremu treba miješati i kad je maknete sa štednjaka, dok se ne stvori korica. Grudice ćete ukloniti ako ohlađenu kremu izmiksate ili propasirate. Zgušnjavanje se postiže dodavanjem želatine ili škrobnog brašna.
Sastojci za kremu od ruma:
• 2 žumanca
• žlica šećera
• 2 male šalice jake kave pripremljene s instant-prahom
• 40 dag svježeg sira
• 1 žlica šećera u prahu
• 1 žlica ruma
• bomboni
Priprema:
Sve sastojke, osim šećera u prahu i bombončića, miješajte mikserom dok se ne stvori gusta krema. Ostavite je u hladnjaku pola sata. Zatim s pomoću štrcaljke rasporedite smjesu u četiri čaše i ostavite u hladnjaku. Prije posluživanja ukrasite je bombončićima i pospite šećerom u prahu.
Komentari