Uživajte u okusima uz Bouillabaisse

Tko kaže da brzi obroci moraju biti nezdravi. Predstavljamo vam jelo koje možete spremiti u samo pola sata, a fino je i jako zdravo

Sastojci:

• 600 g kozica
• 500 g školjaka (npr. dagnji)
• 1 koromač
• 2-3 mrkve
• 3 rajčice
• 1 poriluk
• 1 glavica luka
• 3 češnja češnjaka
• 3 žlice ulja
• 100 ml bijelog vina
• 400 ml ribljeg temeljca
• 4 niti šafrana
• sol, papar

Priprema:

1 Kozice i školjke operite i očistite. Operite koromač, očistite ga te narežite na trake. Ogulite mrkvu te je narežite na ploške. Operite i usitnite rajčice. Operite poriluk i očistite pa narežite na kolute.

2 Oljuštite luk i češnjak. Narežite luk na trake, a češnjak na ploške. U loncu zagrijte ulje. Kratko popržite povrće. Potom ulijte vino, a onda oko 350 ml vode. Zatim dodajte riblji temeljac, zakuhajte i ostavite da vrije oko 5 minuta. Dodajte ribu, školjke i šafran, poklopite, kuhajte još 8-10 minuta na laganoj vatri pa začinite (za vrijeme kuhanja školjke se trebaju otvoriti). Po želji ukrasite timijanom.

Komentari