Sastojci za 6 komada:
- 250 g zamrznutog špinata
- 1 jaje
- 1 šalica kvinoje
- 1 žlica maslinova ulja
- sol
- ½ čili papričice
- 2 žličice krušnih mrvica
- papar
- 3 žlice ulja
Priprema:
1 Otopite špinat. Kvinoju operite u vrućoj vodi i ocijedite.
Kratko je popržite na zagrijanom ulju pa zalijte s 2 šalice lagano posoljene vode. Kuhajte 15 do 18 minuta.
2 Špinat ocijedite i nasjeckajte na grublje. Čili operite, očistite i narežite na trakice. U smjesu umiješajte quinou, špinat, čili, krušne mrvice i jaje. Smjesa treba biti polumekana. Začinite solju i paprom.
3 Od smjese oblikujte 6 popečaka te ih pržite na ulju 4 do 6 minuta. Poslužite uz pikantan umak od rajčice.
Komentari