Veganski popečci od kvinoje i špinata

Sastojci za 6 komada:

  • 250 g zamrznutog špinata
  • 1 jaje
  • 1 šalica kvinoje
  • 1 žlica maslinova ulja
  • sol
  • ½ čili papričice
  • 2 žličice krušnih mrvica
  • papar
  • 3 žlice ulja

Priprema:

1 Otopite špinat. Kvinoju operite u vrućoj vodi i ocijedite.
Kratko je popržite na zagrijanom ulju pa zalijte s 2 šalice lagano posoljene vode. Kuhajte 15 do 18 minuta.

2 Špinat ocijedite i nasjeckajte na grublje. Čili operite, očistite i narežite na trakice. U smjesu umiješajte quinou, špinat, čili, krušne mrvice i jaje. Smjesa treba biti polumekana. Začinite solju i paprom.

3 Od smjese oblikujte 6 popečaka te ih pržite na ulju 4 do 6 minuta. Poslužite uz pikantan umak od rajčice.

Komentari