Vrijeme je za laganija jela

Ako ste jedni (od mnogih) koji nisu mogli odoljeti a da ne kušaju baš sve delicije s blagdanske trpeze, sada je vrijeme za nešto laganiji jelovnik

Sarma, francuska salata, pečenje, krumpiri, kremasti kolači… Sve je to (i puno više) tradicionalna
hrvatska trpeza koja se poslužuje na Božić i Novu godinu. Što skuhati nakon što ste se zasitili teške
hrane? Naš prijedlog je lagano, ukusno i brzo gotovo. U tu kategoriju spadaju razne nemasne juhe i
variva u kojima ste skuhali kupusnjače i korjenasto povrće (poznato i kao čistač jetara). Dobrodošla
je i juha od rajčice koja će se zbog likopena kojim obiluje uspješno boriti protiv nakupljenih masnoća
i povišenog kolesterola. Nakon blagdanskog prejedanja dobro je posegnuti i za biljnim čajevima, a od od jela jedite ribu, mahunarke i laganu tjesteninu s povrćem.

Recept za laganu i brzu tjesteninu

Skuhajte špagete. U drugoj posudi pomiješajte papriku narezanu na kockice, svježu rajčicu, ocijeđenu tunjevinu iz konzerve s malo maslinova ulja, octa i limunova soka. Promiješajte i stavite na tjesteninu
te ukrasite bosiljkom ili rikulom.

Komentari