Donosimo vam recept za cannellone s bundevom i lazanje s lososom
Sastojci za 4 osobe
Za tijesto:
• 300 g tvrde pšenice (durum)
• sol
• 3 jaja
• 1 žlica maslinova ulja
Ostalo:
• 6 velikih listova blitve
• sol
• 750 g muškatne bundeve
• 1 češanj češnjaka
• 1 glavica luka
• 2 žlice ulja
• papar
• oko 3 žlice krušnih mrvica
• 500 g miješanog mljevenog mesa
• 1 žličica senfa
• 1 žlica brašna
• 1 žlica maslaca
• 400 ml mlijeka
• naribani muškatni oraščić
• 100 g naribanog tvrdog sira
Priprema:
1 Zamijesite sastojke za tijesto, omotajte folijom pa ostavite da odstoji 30 minuta. Očistite blitvu te uklonite tvrdi dio. Kuhajte listove u slanoj vodi 30-ak sekundi pa ih posušite.
2 Očistite bundevu pa narežite na kocke veličine 1 cm. Nasjeckajte češnjak i luk. Pirjajte ih zajedno sa stabljikama od blitve i bundevom na ulju 5 minuta, a potom začinite. Zamijesite krušne mrvice s mljevenim mesom i senfom te začinite.
3 Tanko izvaljajte tijesto, raspodijelite meso po tome tako da ostavite rub po dužini od oko 3 cm. Po tome raspodijelite listove blitve i bundevu. Smotajte tijesto po dužini pa narežite na komade širine 5 cm. Stavite ih uspravno u namašćeni kalup (30 x 20 cm). Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Popržite brašno na maslacu. Umiješajte mlijeko, zakuhajte pa začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem. Umiješajte sir, prelijte po cannellonima te pecite oko 40 minuta.
Lazanje s lososom
Sastojci za 4 osobe:
• 2 male tikvice (od 200 g)
• 1 ljutika
• 20 g maslaca
• 20 g brašna
• 300 ml mlijeka
• sol, papar
• naribani muškatni oraščić
• 1 vezica vlasca
• 12 listova tijesta za lazanje
• 500 g dimljenog lososa (ploške)
• 50 g sira (grojera)
Priprema:
1 Očistite tikvice pa ih naribajte na duge, tanke trake. Oljuštite ljutiku, narežite na kockice pa propirjajte na maslacu. U tome popržite brašno uz stalno miješanje. Umiješajte mlijeko te kuhajte 5 minuta. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem. Narežite vlasac na kolutiće pa umiješajte. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
2 Zakuhajte dosta slane vode. Skuhajte tijesto za lazanje prema uputama na pakiranju, a 30 sekundi prije kraja kuhanja dodajte tikvice.
3 Slažite ocijeđeno tijesto i tikvice naizmjenično s dimljenim lososom i umakom u kalup za složenac. Završite s umakom. Pospite sirom te pecite 5 minuta.
Komentari