Donosimo vam recept za pogaču za koji vam je osim brašna od slanutka potrebna i spirulina
Potrebno vam je:
- 120 g brašna od slanutka
- ½ žličice soli
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica spiruline
- 6 žlica maslinova ulja
- 3,5 dl mineralne vode
Način pripreme:
Brašno od slanutka pomiješajte sa solju, praškom za pecivo i spirulinom. U sredini napravite udubinu te u nju ulijte 3 žlice ulja i mineralnu vodu. Kratko promiješajte, poklopite posudu te ostavite da odstoji dok se pećnica zagrijava (imate li vremena, bolje je da odstoji 30 minuta; smjesu možete pripremiti i ranije jer može stajati do 12 sati). Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. U okrugli kalup promjera 26 cm ulijte 3 žlice maslinova ulja pa ga okrećite da se ravnomjerno naulji. Nauljeni kalup stavite u pećnicu te zagrijavajte
3-4 minute tako da ulje postane vruće. Izvadite ga i u njega brzo ulijte smjesu pa vratite u pećnicu. Pecite 30 do 40 minuta. Želite li da korica bude hrskava, 5 minuta prije kraja pečenja pogaču premažite žlicom maslinova ulja i vratite u pećnicu. Na isti se način pogača može napraviti i od integralnog ili kukuruznog brašna – bitno je da je smjesa poput rjeđe smjese za palačinke pa po potrebi dodajte još vode.
Komentari