Željkina pizza bez kvasca

Ako vam se jako jede pizza ili svakog trenutka očekujete goste, te nemate baš vremena čekati da se tijesto digne, pizza bez kvasca idealan je izbor

Za pizzu bez kvasca potrebno je:

320 g glatkog brašna
1,5 dcl vode
1 žlica jogurta
2 pune žlice maslinovog ulja
prstohvat soli
žličica sode bikarbone

Brašno prosijati, staviti sodu bikarbonu i sol. Dodati maslinovo ulje, jogurt. Promiješati kuhačom. Početi dodavati vodu i rukom mijesiti, dok ne dobijete tvrdu kuglu. (Možda vam neće trebati toliko brašna, a možda će vam trebati 10 g više).

Pizzu nadjenuti po želji, no evo ideje:

Nakon što ste razvaljali tijesto, u 1 dcl paradajz sosa dodati malo soli, papra, pola žlice šećera, origana. Premazati pizzu. Na to natrgati jednu mozzarelu koju ste prije također začinili (primjerice začinom za mozzarelu iz Harrise, ali možete staviti i malo origana, bosiljka i prstohvat soli). Preko toga poslagati ploške tikvica, a zatim ploške rajčice ili komadiće cherry rajčica. Peći cca. 12 minuta na 250 stupnjeva..

pizza bez kvasca

Kad je pizza gotova možete ju poslužiti s maslinama i na nju natrgati svježi bosiljak. Možete ju staviti i na drvenu dasku pa to sve jako efektno izgleda.

Željkine fine recepte potražite na njezinom blogu – Recepti by Gulan!

Komentari