Grčka je kuhinja tipičan predstavnik mediteranske kuhinje, tako i u ovom receptu koji vam donosimo prevladavaju masline, maslinovo ulje, rajčice...
Sastojci za 4 osobe:
1 žemlja od prethodnog dana, 1 luk, 2 režnja češnjaka, 80 g otkoštenih crnih maslina, 3 rajčice, 200 g fete, 3 grančice timijana, 1 tikvica, 1 žlica maslinova ulja, 700 g miješanog (junećeg i janjećeg) mljevenog mesa, 2 jaja, sol, papar, cimet
Priprema:
1 Namočite žemlju u toploj vodi. Luk i češnjak oljuštite i nasjeckajte. Masline ocijedite, polovicu nasjeckajte nasitno. Rajčice operite i narežite na ploške. Fetu narežite nagrubo. Timijan operite, protresite i nasjeckajte listiće. Tikvicu operite, očistite i narežite na kocke. Zagrijte ulje u tavici pa popržite tikvice.
2 Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Istisnite žemlju, natrgajte je, pa pomiješajte s mesom, lukom, češnjakom, jajima, nasjeckanim maslinama, ¾ tikvica i timijanom.
Začinite smjesu solju, paprom i cimetom i dobro promiješajte. Smjesu stavite u namašćenu vatrostalnu posudu. Po vrhu posložite na ploške narezanu rajčicu, ostatak maslina, tikvica i fete.
Po porciji: 620 kcal
Komentari