Ove su namirnice poznate po moći UV zaštite, pa ih svakako uvrstite u svoj jelovnik
RAJČICE
Liječnici su otkrili kako 5 žlica koncentrata rajčice podiže UV zaštitu kože za čak 33 posto. Sastojak iz rajčice koji je zaslužan za to blagotvorno djelovanje zove se likopen.
TAMNA ČOKOLADA
U nedavnoj studiji ljudi koji su bili izloženi UV svjetlosti nakon što su konzumirali čokoladu bogatu antioksidansima imali su manje opeklina od onih koji su jeli mliječnu čokoladu.
MRKVA
Dobro ju je konzumirati baš kao i ostale narančaste, žute ili crvene namirnice. Šest porcija takvih namirnica dnevno povećava prirodnu zaštitu kože, što je ekvivalent kremi koja sadrži faktor 4.
TUNA
Ova riba iznimno je bogata vitaminom B2, koji ublažava štetan učinak sunčeve svjetlosti na imunitet i može pomoći u reduciranju oštećenja kože.
Komentari