Kada vam se jede nešto slatko, ali s malo kalorija, izaberite kukuruz šećerac koji je ukusan, zasitan i obiluje vitaminom C
Treba jesti kukuruz zbog nekoliko razloga. On je zasitan, a lako probavljiv te bogat proteinima, celulozom i vitaminom C. Ako ga želite isprobati na malo drukčiji način, donosimo vam ukusne recepte za hladnu salatu od kukuruza i kolač.
RECEPT ZA HLADNU SALATU
Sastojci: 4 klipa kukuruza šećerca, 2 rajčice, jedno
jaje, 3 žlice majoneze
Priprema: Kukuruz skuhajte. Kada je gotov, izvadite
ga, ocijedite i skinite zrna s klipa. Jaje također
skuhajte, zgnječite ga vilicom i dodajte mu kukuruz
i rajčicu koju ste narezali na komade. Dodajte majonezu,
sol i papar te promiješajte.
RECEPT ZA KOLAČ
Sastojci: 100 g kukuruza šećerca, 3 žlice brašna,
50 g šećera, 4 dl mlijeka, 4 jaja, 20 g maslaca, malo
soli
Priprema: Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Skuhajte
kukuruz i pola od skuhane količine izblendirajte.
Tu smjesu pomiješajte s brašnom, šećerom
i soli te preostalim zrnima kukuruza. Jaja umutite s
mlijekom i dodajte u kukuruznu smjesu. Sve izlijte u
lim namašćen maslacem i pecite oko 45 minuta.
Komentari