Programirajte metabolizam na mršavljenje uz naše recepte te poseban ‘fatburner’ napitak koji, kako mu samo ime kaže, pomaže bržem sagorijevanju masnoća. Ovaj režim prehrane vrlo je jednostavan i podrazumijeva istu jutarnju rutinu - svaki dan započnite s našim fantastičnim napitkom
Kilogrami se, osobito kad ‘uhvatite’ neke godine, lako ‘lijepe’. Ako želite skinuti višak, u moru dijeta za oko nam je zapela i jedna s rižom u glavnoj ulozi. Tu je i poseban ‘fatburner’ napitak (za topljenje masnoća) . Ovaj napitak s borovnicama također svojim sastavom potpomaže brže sagorijevanje masnoća. Započnete li dan već danas s ovim napitkom, sljedećih 24 sata ćete programirati svoj metabolizam na mršavljenje.
OVAKO SE PROVODI:
Svaki dan započnite s ‘fatburner’ napitkom, za ručak i večeru odaberite jedan od naših recepata. Tijekom dana pijte puno tekućine, najbolje vode.
PILETINA NA KINESKOM KUPUSU (PAK CHOI) I RIŽI
SASTOJCI ZA 2 PORCIJE: 150 g basmati riže, sol, 15 g đumbira, 1 žlica meda, 1 žlica svijetlog sojinog umaka, 1 žlica ulja, sok ½ limete, 1 pileća prsa, 1 glavica pak choi (kineskog kupusa), 5 ml rižinog octa
1. Rižu skuhajte prema uputama na pakiranju.
2. Đumbir ogulite i naribajte nasitno. Pomiješajte ga s medom, sojinim umakom, ½ žlice ulja i sokom limete.
3. Na ostatku ulja meso prvo zapržite, a zatim ga na srednjoj vatri pržite sljedećih 10 minuta. Dvije minute prije kraja meso premažite pripremljenom marinadom i karamelizirajte.
4. Pak choi zajedno s ostatkom marinade popržite u tavici ili woku. Nakon 3 minute začinite octom i maknite s vatre.
5. Meso narežite na odreske i posložite s kineskim zeljem i rižom.
PO PORCIJI: 425 KCAL
‘FATBURNER’ NAPITAK
ZA DVIJE PORCIJE: 150 g riže, 50 g borovnica, 2 žličice meda
1. Rižu (najbolje integralnu rižu) skuhajte u 500 ml vode. Kuhajte na laganoj vatri dok voda potpuno ne ispari. Ohladite.
2. Rižu stavite u mikser zajedno s borovnicama, medom i 400 ml vode. Miksajte 5 minuta.
Po porciji 130 kcal
IDEALAN PARTNER U DIJETI
HRANJIV – Hranjive tvari u ovom napitku potiču metabolizam, dugo nam daju osjećaj sitosti i sprječavaju napade vučje gladi.
DIURETIK – Zbog velike količine kalija u riži otpaci i otrovi u tijelu se brzo neutraliziraju i izbacuju iz tijela – raste vaše raspoloženje i koža se zateže. Kako biste podržali taj učinak, manje solite hranu.
NISKOKALORIČAN – Šalica kuhane riže ima samo 150 kcal i gotovo nema masnoća. Istovremeno balastne tvari iz riže potiču probavu.
VOĆNA SALATA S RIŽOM
SASTOJCI ZA 2 PORCIJE: 100 g riže dugog zrna, po 1/2 zelene i crvene paprike, 150 g mandarina, 1 žličica curryja, 2 žlice ulja, 1 žlica tekućeg ljutog umaka, malo naribanog muškatnog oraščića, malo korijandra i naribanog đumbira, 25 g pinjola, sol i papar
1. Rižu pripremite prema uputama na pakiranju.
2. Papriku narežite na male kockice, mandarine očistite, razdijelite na režnjeve i ogulite kožicu.
3. Na 1 žlici ulja kratko pržite curry. Dodajte začine, muškatni oraščić, korijandar, đumbir i još 1 žlicu ulja. Marinadom začinite rižu, promiješajte, pokrijte i stavite 30 minuta da odstoji.
4. Popržite pinjole na tavici bez dodavanja ulja. Sve sastojke umiješajte u rižu. Posolite i popaprite.
PO PORCIJI: 415 KCAL
PUNJENA KORABICA
SASTOJCI ZA 2 PORCIJE: 50 g integralne riže, 50 g graška, 2 korabice, sol, ½ crvene paprike, ½ luka, 150 g mljevene junetine, ½ žlice ulja, papar, 100 g posnog sira, 1 žlica brašna
1. Rižu skuhajte prema uputama na pakiranju. Grašak dodajte 4 minute prije kraja kuhanja.
2. Korabicu ogulite i kuhajte u uzavreloj posoljenoj vodi oko 15 minuta.
3. Očistite papriku i luk, narežite ih na kockice. Odvojite 200 ml vode od kuhanja korabice. Meso pržite na ulju. Dodajte luk i papriku i pirjajte sljedeće 3 minute. Umiješajte i rižu.
4. Korabicu izdubite, izdubljeni dio narežite na kockice i dodajte u rižu. Sve začinite. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
5. Korabicu punite smjesom s rižom. Položite korabicu u vatrostalnu posudu. U sačuvanu vodu od kuhanja korabice stavite sir pa sve to zakuhajte. Povežite umak s malo brašna. Prelijte ga preko korabice, pokrijte i zapecite u pećnici oko 25 minuta. Posolite i popaprite.
PO PORCIJI: 360 KCAL
Komentari