Zašto odabrati kokos?

Kokos možete piti, jesti, dodavati jelima ili njegovim preparatima njegovati kožu... a koje su njegove prednosti i nedostaci, doznajte u nastavku

Prednosti

I dok kokosova voda vraća energiju, kokosovo ulje ne samo da je zdravije od drugih masti, nego je i sjajan hidratizator. Naime, voda iz kokosa bogata je kalijem i magnezijem pa ona pomaže tijelu iscrpljenom tjelovježbom. Kokosovo ulje sadrži laurinsku kiselinu, koja se bori protiv infekcija, povećava razinu dobrog kolesterola i sagorijeva masnoće. Postoje i saznanja da kokosovo ulje može pomoći čak i u borbi protiv Alzheimerove bolesti, jer ketoni koji njegovom konzumacijom nastaju u tijelu, mogu biti hrana za mozak. Kako je zasićeno mastima, povećava razine i dobrog i lošeg kolesterola pa nije previše štetan za vaše srce.

Nedostaci

Iako se kokosova voda reklamira kao hidratizirajuće sportsko piće nakon tjelovježbe, obična je voda jednako dobra. Iako je kokosovo ulje zdravo, bogati je kalorijama, kojih ima čak i više nego li u maslacu.

Dakle, da zaključimo – kokosova voda neće donijeti neke posebne dobrobiti za vaše zdravlje, a kokosovo ulje može biti zdrava zamjena za druge masnoće, pogotovo kod kuhanja.

Komentari