Ples kao mala tajna ženskog zadovoljstva

"Teško je riječima opisati što se događa u dvorani kad krenu prvi taktovi glazbe. To se jednostavno mora osjetiti."

Studio Ana’s Sensual Fitness slavi 10. rođendan. Toliko je godina prošlo otkako je senzualni ples oko šipke stigao u Hrvatsku. Povodom tog slavljeničkog jubileja, vježbačice studija snimile su hrabri video kojim ruše tabue i skidaju stigme. One su stvarne žene koje čuvaju tajnu svog zadovoljstva – ples oko šipke.

Pitaju me često ljudi “Zašto Sensual Fitness? Što je to tako čarobno u tvojoj dvorani da sve žene koje probaju, ostaju godinama u toj senzualnoj zajednici?” priča nam Ana Kuhanec Brašnović, profesorica kineziologije i utemeljiteljica Sensual Fitnessa u Lijepoj našoj.

Deset godina je prošlo otkako je u Zagreb dovela senzualni ples oko šipke. Ravno iz Amerike gdje je godinu dana učila S Factor vještine od njegove začetnice Sheile Kelley. Bila je to novost za Hrvatice i nije dugo trebalo da se u Ana’s Sensual Fitnessu stvore liste čekanja na upis. Sramežljivo se s početka pričalo o tome, jer predrasude nije lako pobijediti. Ali nasmiješena lica žena koje su izlazile iz Anine dvorane pričala su posve drugu priču. Priču o zadovoljnoj ženi.

“Sve smo mi slične, brinemo slične brige, poslovne, privatne… I potrebno nam je izbaciti iz sebe često nagomilani stres, osvijestiti ženu u sebi, probuditi svoju senzualnost i jednostavno se pustiti. Upravo je to poanta Ana’s Sensual Fitnessa, pustiti se. Nije to samo šipka, to je puno više od komada metala. Rekla bih da je riječ o balansu tijela i osjećaja, upoznavanju jedne sasvim druge sebe”, kaže Ana i dodaje: “Teško je riječima opisati što se događa u dvorani kad krenu prvi taktovi glazbe. To se jednostavno mora osjetiti.”

Komentari