Zašto je dobro plesati zumbu?

Ako se želite pokrenuti, možete to učiniti s mnoštvom koje će se u subotu 11. ožujka okupiti na splitskoj rivi gdje će zajedno sa 11 instruktora vježbati zumbu

Zumba je trenutno najrašireniji fitness program u svijetu koji svakodnevno vježba preko 14 milijuna polaznika u 150 zemalja svijeta.

Zumba je plesni aerobik s latino ritmovima. Kombinirajući brze i spore vruće latinoameričke ritmove s popularnom glazbom različitih žanrova te koristeći se jednostavnim i zavodljivim plesnim koracima
zumba vas na zabavan način vodi kroz dinamičan intervalni trening kojim ćete pozitivno utjecati na: kardiovaskularni sustav, kardiorespiratorni sustav, smanjenje potkožnog masnog tkiva,
jačanje muskulature, raspoloženje. Zumba fitness djeluje na sve skupine mišića. Jačaju se i oblikuju noge, stražnjica, trbušna muskulatura , ruke, ramena, leđa, prsa.

Osnovni plesovi koji se najčešće komponiraju u sat zumbe su: merengue, salsa, reggaeton, cumbia ali i tango, bachata, calypso, belly dancing, hip-hop, rock&roll, twist itd.

Glazba, koraci i koreografija tri su elementa koja zajedno čine Zumba program jedinstvenim i revolucionarnim u fitness svijetu, a time i drugačijim od aerobic programa. Sva tri elementa zasebno nisu jedinstveni, ali njihova kombinacija stvara poseban, novi i dinamičan fitness doživljaj. Atmosfera na treningu zumbe je vesela i zabavna, čak i onima koji se nikad nisu usudili vježbati u grupi ili nikad nisu plesali, jer misle da nemaju ritma. Svima njima zumba ruši barijere i s vremenom koraci dolaze sami od sebe.

Potrošnja kalorija na Zumbi

Oovisi od osobe do osobe zbog različite težine. Generalno se govori da se na satovima zumbe potroši između 500 i 1000 kalorija, no to je veliki raspon.

Ako ste inače aktivna osoba onda ćete vrlo brzo moći raditi naprednije oblike vježbi i iskorištavati maksimalno svaki sat i pritom se zabavljati. Zabrinjavati se oko činjenice koliko ste potrošili nije uopće potrebno, jer je glavno da ste se kretali, vježbali i zabavljali. Kako sve više radimo poslove koji podrazumijevaju sjedenje ispred računala, zatim se izležavamo pred televizorom, krećemo se automobilom ili javnim prijevozom umjesto da izaberemo hodanje ili vožnju bicikla, naše tijelo žudi za fizičkom aktivnošću. Svaka i mala tjelesna aktivnost je dobro došla, a posebno ako pritom se osjećate dobro i opušteno.

Mnogo bolje ćete izgarati kalorije ako se fokusirate na to da sve pokrete i vježbe radite najbolje moguće, jer ako ste i dalje opterećeni svojim mislima s posla i nečim drugim dok vježbate, onda ne radite pokrete sa punim kapacitetom mišića i realno ne trošite kalorije kako bi trebali.

Pa ako vam se sve ovo napisno dojmilo i motiviralo vas da se pokrenete, možete doći na Splitsku rivu i zaplesati zumbu. Naime, u subotu 11. ožujka od 12 do 14 sati, Centar plesa Split tamo organizira veliki besplatni zumba fitness trening. Sudjelovanje je besplatno, dovoljno je prijaviti se i doći u trenirci i tenisicama i zaplesati (ponesite za svaki slučaj i rezervnu majicu, ručnik i vodu).

Ove godine na Rivi treninge će voditi čak 11 instruktora – domaći ali i brojni gostujući treneri, jer se najavljuje nekoliko autobusa gostiju iz susjednih zemalja koji će doći ovim povodom u Split. To su ovi zumba fitness instruktori: Enmanuel de Los Santos, Meri Tičić de Los Santos, Jozefina Gagro Perić, Matea Knez, Ana Cvitak, Ivana Tomaš, Doria Vojnović, Elsie Angeles Novaković, Josipa Baliban, Stella Zabos i Polina Mytko.

Komentari