Bakini, ‘zlatni’ savjeti za lakše čišćenje

Ne znate kako biste bez previše kemikalija očistili svoju kuhinju?! Zato baka zna!

Volite retro štednjake, one s rešetkama, no kad se sjetite čišćenja radije biste da imate neku jednostavniju varijantu. I nećemo vas obradovati savjetima za brzo čišćenje, već onim djelotvornim, kakvim su se služile naše bake. Rešetke namočite u vrućoj vodi punoj sapunice na 10-15 minuta pa svaku rešetku očistite plastičnom žicom. Potom ih dobro osušite tkaninom. Budete li to radili često, na njima se neće nakupljati masnoće. Kad je o hladnjaku riječ, kod čišćenja se prisjetite ovog savjeta. U zadnju vodu za ispiranje dodajte nekoliko kapi mješavine eteričnih ulja limuna, gorke naranče, cedra pa krpom navlaženom tom mješavinom prebrišite hladnjak. Ako nemate perilicu (popt naših baka :)) i ručno perete suđe, isprobajte ovo. Kapnite po dvije kapi eteričnog ulja bora i limuna ili ruže geranije i lavande u vodu za pranje. Tako mala količina eteričnog ulja dezinficirat će suđe, a neće ostaviti nikakav miris. Redovito prebrišite kuhinjske površine krpom namočenom u malu posudu s toplom vodom u koju ste dodali po 4 kapi limuna i ruže geranije – izvrsno je za dezinfekciju, a ima osvježavajući miris.

Komentari