Detalji o čuvenoj večeri u bijelom!

Teku pripreme za zagrebački Le Diner en Blanc, koji će se 20. svibnja održati na još uvijek tajnoj lokaciji, a koji promiče – prijateljstvo, eleganciju, jednakost, druženje, galantnost i tajnovitost

Dok pripreme za najelegantniji piknik na svijetu Le Diner en Blanc polako počinju, a registracija onih koji ne žele propustiti ovo jedinstveno događanje je u punom jeku, donosimo vam detalje o najpoznatijoj večeri u bijelom. Osamsto odabranih sretnika dobit će priliku sudjelovati na tajnom druženju 20. svibnja na jednoj od najljepših zagrebačkih lokacija te slaviti vrijednosti koje Le Diner en Blanc promiče – prijateljstvo, eleganciju, jednakost, druženje, galantnost i tajnovitost. Tako će Zagreb, obučen u bijelo, na najljepši način otvoriti proljetnu sezonu druženja na otvorenom.

‘Posebnost je večere Le Diner en Blanc da svi uređuju svoj stol i koriste vlastite dekoracije te ih ovim putem pozivam da budu što kreativniji, kako u odijevanju tako i u posluživanju hrane jer će oni najoriginalniji biti i nagrađeni’, izjavila je Tihana Barišić, koje je uz Joea Bašića, Branimira Karačića i Katrinu Nikšić, jedna od domaćina premijernog izdanja Le Diner en Blanc u Zagrebu.

A ova internacionalna gurmanska senzacija, koja privlači više od 100.000 ljudi godišnje, znači mnogo i za turističku promociju Zagreba. Jer, upravo je Zagreb jedini grad u našoj regiji koji će se naći u društvu još 75 gradova svijeta (od kojih je 13 gradova u Europi), koji su organizirali Le Diner en Blanc.

Za sudjelovanje na ovom jedinstvenom pikniku postoji nekoliko jednostavnih pravila kojih se treba pridržavati, a najvažnije je da sve mora biti isključivo bijele boje. Osim bijele odjeće, stola, dvije bijele stolice te bijelog stolnjaka, gosti moraju donijeti i košaru za piknik s hranom te čašama i bijelim posuđem. Kako bi se u potpunosti mogli posvetiti uživanju, organizatori su sudionicima ponudili i opciju online kupnje košare s delikatesama koje će ih dočekati na samoj lokaciji, a pripremit će ih vrhunski chefovi nekoliko poznatih zagrebačkih restorana. Sva hrana bit će pomno odabrana i napravljena od najkvalitetnijih namirnica, a svaki restoran je pripremio svoju gurmansku verziju elegantnog piknika. Uz specijalitete u košarama će se naći i boca vina koja je, uz šampanjac i vodu, jedino dozvoljeno piće. Osim kupnje hrane, one koji nemaju potrebnu opremu oduševit će vijest da je također mogu unajmiti putem službene web stranice. Međutim, organizatori savjetuju da požure jer je broj setova namještaja, kao i košara s hranom, ograničen.

Početak nezaboravne večeri ispunjene druženjem s prijateljima i uživanjem u dobroj hrani i piću predviđen je za 19 sati, a trajat će do ponoći.

StoryGourmet kao najcjelovitiji, najmoderniji i najluksuzniji hrvatski časopis posvećen kulinarstvu i kulturi blagovanja medijski je partner projekta Le Diner en Blanc. Svojim visokim standardima produkcije, modernim pristupom gastro sceni te nadasve originalnim konceptom koji podrazumijeva da ga autorski stvara tim od petero vrhunskih chefova – Andrej Barbieri, Marin Medak, Ivan Pažanin, Petra Jelenić i David Skoko – StoryGourmet se već prvim brojem nametnuo kao omiljeno štivo najzahtjevnijih kulinarskih profesionalaca i znalaca, ali i svih zaljubljenika u kuhanje i foodiea. Kreativnost i strast kao osnovni pokretači bez daljnjega su karakteristike koje spajaju ova dva projekta u savršenu cjelinu.

Komentari