Lazanje s kupusom i pancetom

Kupus je jedna od najpopularnijih zimskih namirnica te je idealna za skidanje kilograma zahvaljujući niskoj kalorijskoj vrijednosti i sposobnosti da razgrađuje masti i ubrzava metabolizam. Doduše, kore za lazanje ne uklapaju se baš u priču o mršavljenju

Sastojci za 4 osobe:

1 glavica luka, 2 žlice ulja, 50 g pancete, sol, papar, prstohvat šećera, 1 čajna žličica mažurana, 200 ml povrtnog temeljca, 150 ml vrhnja za kuhanje, ½ žlice omekšalog maslaca, 250 g kiselog zelja, 100 g naribanog sira, 6 kora tijesta za lazanje

Priprema:

1 Luk očistite i narežite na kolutove, a pancetu kratko prepržite na ulju. Dodajte luk i pirjajte pet minuta. Začinite soli, paprom, šećerom i mažuranom. Prelijte zatim špek i luk temeljcem pa vrhnjem, ostavite da prokuha i sklonite sa štednjaka.

2 Lim ili vatrostalnu zdjelu u kojoj ćete peći lazanje namastite. Polovicu dobro ocijeđenog kupusa stavite u lim, preko njega pirjani luk sa špekom te položite tri kore za lazanje. Na njih opet stavite kupus, zatim luk i špek te preostale tri kore za lazanje. Prelijte kore preostalom tekućinom tj. umakom koji je ostao od špeka i luka, zatim naribajte sir.

3 Pecite lazanje u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 30 minuta.

Komentari