Punjene šlagom, voćem ili čokoladom princes krafne mogu biti trendy alternativa velikim tortama
Otkrijte recept za najukusnije i najfinije krafnice na svijetu!
Kako je tijesto za princes krafne lagano i niskokalorično, nadjev slobodno može biti malo jači. Jedini je problemčić što, da bi tijesto uspjelo, treba obratiti pozornost na sljedeće sitnice:
- sve sastojke treba precizno odmjeriti jer inače tijesto neće biti potrebne konzistencije
- jaja ujedno vežu i čine tijesto rahlim. Zato ih treba temeljito umiješati jedno po jedno (ne sva odjednom!). Ako je na kraju tijesto premekano, princes krafne će pasti, a ako bude prečvrsto, neće se dići kako bi trebale.
- tijekom pečenja takvo se tijesto jako digne pa poljupčiće zato naštrcajte na lim s većim razmakom
- tijekom pečenja vrata se ne smiju otvarati jer ako se nije još stvorila korica, tijesto će pasti
- princes krafne nakon pečenja odmah maknite s lima, prerežite škarama i onda ostavite da se ohlade
- ovo meko, prozračno tijesto brzo navlači vlagu pa ga punite nadjevom netom prije posluživanja
Recept:
1. Zakuhajte 250 ml vode, 60 g maslaca i prstohvat soli. Odjednom usipajte 150 g brašna pa miješajte dok ne nastane glatko tijesto bez grudica.
2. Miješajte na vatri dok se cijelo tijesto ne počne hvatati na kuhaču poput velike grude i dok se na loncu ne počne stvarati bijeli film. Onda maknite s vatre, pa jedno po jedno umiješajte 4-5 jaja. Miješajte dok se tijesto ne počne sjajiti.
3. Naštrcajte tijesto na masni papir u obliku poljupčića pa ih pecite na 200 stupnjeva 35-40 min.
Komentari