Obiluje vitaminima i hranjivim sastojcima, a može zamijeniti i cjeloviti obrok
Sastojci za 4 osobe:
- 500 g fileta lososa
- 1 režanj češnjaka
- 1 crvena ljuta papričica
- 1 žličica naribanog đumbira
- 6 žlica sezamova ulja
- 1 glavica zelene salate
- 1 krastavac
- 50 g svježih klica
- 2-3 žlice soka od limuna
- sol
- prstohvat smeđeg šećera
Priprema:
- Oprani i posušeni losos izrežite na kocke. Oljuštite i nasjeckajte češnjak. Ljutu papričicu operite, očistite od sjemenki i narežite na sasvim tanke kolutiće. Pomiješajte je s češnjakom, đumbirom i 3 žlice ulja, umiješajte losos i ostavite ga 30 minuta u hladnjaku, u pokrivenoj posudi, da se marinira.
- Očistite i operite salatu, krastavac i klice. Salatu natrgajte na manje komade, krastavac uzdužno prepolovite i narežite na ploškice, a klice ostavite da se ocijede. Od ostatka ulja, soka od limuna, 2-3 žlice vode, soli i malo šećera umiješajte preljev.
- Pržite kocke lososa u vrućoj teflonskoj tavi oko 3-4 minute sa svake strane i, kada bude gotov, posolite ga. Salatu, krastavac i klice razdijelite na tanjure, pokapajte ih preljevom i, po želji, pospite korijanderom. Gore složite pečene kocke lososa. Poslužite salatu.
Komentari