Zimski vegetarijanski obrok

Donosimo vam recept za ražnjiće od seitana na pireu od bundeve i slanutka

Uz ovaj vegetarijanski obrok vaš će organizam ostati snažan tijekom hladnih zimskih dana.

Pire od slanutka i bundeve

Sastojci:

  • 400 g kuhanog slanutka
  • 200 g bundeve, izrezane na kockice
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • ½ crvenog luka, isjeckanog na sitno
  • 2 češnja češnjaka, isjeckanog
  • 1 čajna žličica sjemenki kumina, usitnjenih žlice peršina, isjeckanog na sitno

Priprema:

1 Bundevu skuhajte, ocijedite i smiksajte sa slanutkom.
2 Na ulju kratko popržite češnjak, luk i kumin, dodajte pire od slanutka i bundeve i posolite. Pire poslužite ispod ražnjića i pospite peršinom.

Ražnjići od seitana 

Sastojci:

  • 500 g seitana, izrezanog na kvadratiće za marinadu
  • ½ čajne žličice sjemenki korijandra, grubo mljevenih
  • ½ čajne žličice sjemenki kumina, grubo mljevenih
  • ½ čajne žličice sjemenki komorača, grubo mljevenih
  • prstohvat šafrana
  • 1 čajna žličica crvene slatke paprike
  • 2 češnja češnjaka, smiksana
  • 2 žlice svježeg origana, isjeckanog
  • 1 lovorov list, usitnjen
  • 1 čajna žličica kvasine
  • 1 žlica maslinovog ulja

Priprema:

1 Narežite seitan i stavite u marinadu nekoliko sati.
2 Nabodite kvadratiće seitana na štapiće i ispecite na gril tavi, posolite i popaprite.

Još vegetarijskih obroka potražite na portalu Sensaklub.hr – ovdje!

Komentari