Inspirirajte se za karnevalsko finale

Donosimo vam fotografije sa Samoborskog fašnika i Riječkog karnevala, kako bi se, ako još niste spremni, inspirirali za maškarani vikend pred nama

Ovaj posljednji vikend u veljači, zaključno s utorkom 28. veljače, sve će biti u znaku karnevala. Maškarana povorka tako će ‘zaposjesti’ centre gradova, posebice onih u kojima je to već tradicija. Uz Samoborski fašnik, koji ima dugu tradiciju, iz 19. stoljeća,  mnogi će pohrliti i u Rijeku, jer njihov je karneval 1995. dospio na listu 500 najvažnijih zbivanja u Europi, Sunday Times ga je proglasio jednim od najegzotičnijih događaja u svijetu, a uvršten je i u knjigu ‘501 must be there events’.

Samoborski fašnik

Grad Samobor 29. siječnja pretvoren je Fašničku republiku te brojnim fašničkim događanjima čuva stoljetnu tradiciju ove danas moderne manifestacije. Samoborski fašnik tradicionalno završava na pokladni utorak osudom Princa Fašnika i paljenjem njegove lutke, kako bi se osiguralo da godina pred nama bude bez negativnih utjecaja. A191. Samoborski fašnik u svome finalu imat će nezaboravan program i vrhunske glazbene koncerte. Nakon Colonie i Psihomodo Popa, na glavnoj pozornici Samoborskog fašnika danas, s početkom u 20 sati zapjevat će Nina Badrić. Subota na samoborskom fašniku ponovo će ispuniti cijeli dan i svojim programom razveseliti sve koji odluče posjetiti Samobor i ovu nezaobilaznu manifestaciju. Više o programu pročitajte ovdje!

Riječki karneval 

Ono po čemu je Riječki karneval istinski poseban je ‘peto godišnje doba’ koje je stvorio, vrijeme u godini kada su sve vrijednosti pomaknute i kada Karneval naprosto postane način života ljudi ovoga kraja. O svemu što će se narednih dana događati u Rijeci doznajte ovdje! U nastavku se, fotografijama u galeriji inspirirajte za maškare!

 

Komentari