Možemo li njegom usporiti starenje kože?

Vichy je na regionalnom događaju u ugodnoj atmosferi zagrebačkog HUB385, u društvu uglednih gostiju iz svijeta ljepote Hrvatske, Srbije i Slovenije, predstavio revoluciju na području anti-age njega – inovaciju Slow Âge

Jedan od ključnih govornika ovog događaja, kojeg je posjetilo više od 100 beauty & lifestyle urednika, novinara i blogera iz cijele regije, bio je i Carl Honoré, kanadski pisac i novinar te svjetski predvodnik SLOW pokreta koji je ovom prilikom posjetio Zagreb kako bi gostima dermokozmetičkog brenda Vichy približio ključne poruke trenda koji prkosi nametnutom kultu brzine. Carl Honoré tom je prilikom izjavio: ‘Živjeti sporo znači živjeti zdravo i sretno. A zdravlje i sreća ključni su ‘sastojci’ za kvalitetno starenje. To znači usredotočiti se na ono što je zaista važno, a to nipošto nije izgledati jednako s 25 ili 45 godina. Važno je sve te godine ispuniti iskustvima koja nas obogaćuju i omogućuju nam da se osjećamo lijepima – izvana i iznutra. Tajna dobrog starenja je voditi život u vlastitom ritmu. Sretan sam jer se i Vichy priključio ovom trendu te redefinirao proces starenja i ljepote za 21. stoljeće.’

carl-honore-spisatelj-i-predavacvesna-manestar-direktorica-marketinga-vichy

Oslovljavajući bit problema modernog života, Slow pokret, filozofija sporog načina života, ima za cilj osloboditi nas prezauzetog, štetnog načina života; potiče nas da iskoristimo svoje vrijeme najbolje što možemo i naučimo uživati u trenutku. Ukratko, dobra je i za naše mentalno i tjelesno zdravlje, kao i za našu kožu. Na temelju mnoštva dokaza koji ga podupiru, Vichy se bori za koncept Slow pokreta – protiv znakova vremena. Slow Âge je prvi Vichy proizvod za dnevnu njegu koji ciljano djeluje protiv znakova starenja kože u nastajanju. Na temelju 9 godina istraživanja, Laboratoriji Vichy identificirali su fenomene koji svakodnevno djeluju na starenje kože prije stadija vidljivih znakova starenja i koji se gomilaju pod utjecajem okoliša (UV zračenja, zagađenja), emocija (stresa, umora) i stila života.
Tako nazvani proces ‘silent ageing’ znači da se znakovi starenja stvaraju mnogo prije negoli ih možemo primijetiti na koži. To je otkriće dovelo do stvaranja proizvoda Slow Âge, koji djeluje na znakove starenja prije njihove vidljivosti na površini kože.

EKSPOZOM (EXPOSOME) I STARENJE KOŽE

Posljednjih desetak godina, točnije od 2005. godine profesor Christopher Wild, predstavio je novi koncept u kojem se naglašava obostrani utjecaj unutrašnjih i vanjskih čimbenika u procesu starenja kože, jednim imenom naziva se EKSPOZOM (EXPOSOME). Koncept ekspozoma predstavlja holistički pristup i pogled općenito na zdravlje, uključujući naravno i kožu. Ekspozom predstavlja kumulativnu mjeru utjecaja vanjskih čimbenika i posljedičnih bioloških odgovora i podrazumijeva skupni utjecaj:

 okoline (UV zračenje, zagađenje, vlaga),
 načina života (umor, stres),
 dijeta,
 ostalih formi navika (pušenje),
 endogenih procesa – koji se odvijaju unutar našeg organizma,
odnosno posljedice njihovog djelovanja na kožu.

Ekspozom je dakle holistički pristup kojim se sveobuhvatno procjenjuje utjecaj na naše zdravlje, konkretno kožu, svega što nije genetska predispozicija. Vichy je prva kozmetička robna marka koja uključuje u svoja istraživanja novi znanstveni teritorij ekpozoma. Naime samo 20% starenja kože je posljedica genetskih čimbenika, stoga je jako bitno za prevenciju starenja kože, da upoznamo i djelujemo na ostalih 80% vanjskih čimbenika koji utječu na starenje kože, a obuhvaća ih ekspozom.

SNAGA 3 AKTIVNA SASTOJKA

Slow Âge je jedinstvena formulacija obogaćena ekstraktom korijena bajkalske kapice poznate po antioksidativnim svojstvima, probiotičkim sastojkom bifidus koji jača barijeru kože i Vichy mineralizirane termalne vode, obogaćene s 15 dragocjenih minerala.

Između tisuća vrsta biljaka u Kini, Laboratoriji Vichy odabrali su jedan. Na prvi pogled, može se učiniti da je to samo još jedan običan cvijet. No ni pretjerana izloženost sunčevim zrakama ni ekstremna hladnoća, tipična za pokrajinu Shaanxi, ne mogu utjecati na ovaj cvijet. On crpi snagu iz svog korijena, kojeg lokalno stanovništvo naziva zlatnim korijenom. U uporabi već 2.000 godina, bajkalska kapica jedna je od 50 temeljnih biljaka tradicionalne kineske medicine, najstarije farmakopeje na svijetu. Istraživači Vichyja dokazali su njezinu učinkovitu moć limitiranja štetnog oksidacijskog učinka od izlaganja UV zrakama i zagađenja. Bifidus se dobiva fermentacijom bakterije Bifidobacterium Longum. Sastojak bifidus jača barijeru kože i smanjuje njenu osjetljivost. Zahvaljujući sastojku bifidus i Vichy mineraliziranoj termalnoj vodi, Slow Âge čini kožu snažnijom i otpornijom na vanjske štetne utjecaje.

NOVA GENERACIJA ANTI-AGEING SENZORIJALNOSTI

Slow Âge je svjež kremasti fluid bogatog i baršunastog učinka i cvjetnog mirisa. Tajna Vichy Laboratorija? Vosak odabran zbog svog niskog tališta (64°C) za bolju apsorpciju u kožu i nježan profinjen miris. Proizvod je razvijen za sve žene iznad 25 godina koje žive u urbanom okruženju, gdje je koža podložna štetnim utjecajima zagađenja, UV zraka, stresa i umora. Slow Âge je za žene koje žele učiniti svoju kožu otpornijom na buduće izazove koristeći kvalitetnu svakodnevnu njegu, umjesto samo hidratanu kremu te za žene koje žele zadovoljno starjeti: polagano, zdravo i dostojanstveno.

Komentari