Rituali koji nas mogu postarati

Način na koji se šminkamo i mnogi drugi beauty rituali mogu nas vizualno pomladiti, ali s druge strane i učniti starijima nego što jesmo

Unatoč svim nastojanjima da izgledamo mlađe i sami sebi ‘skinemo’ barem nekoliko godina, svakodnevno činimo cijeli niz stvari koje imaju upravo suprotan učinak. A vjerojatno nismo ni svjesni da se to što radimo negativno odražava na naš izgled. Način šminkanja i mnogi drugi beauty rituali mogu nas učiniti znatno starijima nego što jesmo. Vrlo često nije jednostavno detektirati što to točno radimo pogrešno, posebno ako nam je ušlo u rutinu, no stručnjaci su otkrili tri najčešće pogreške u našoj rutini njege. Otkrijte koje su i okrenite ih u svoju korist!

Pretjerivanje s pilingom

U redu je da jednom tjedno koži priuštimo nježni piling koji će ukloniti odumrle stanice kože i potaknuti cirkulaciju. No, radite li piling prečesto, vjerojatno ste primijetili kako vam je koža iziritirana, osjetljiva i sklona burnim reakcijama. Takva koža izgleda znatno starije nego što joj određuje biološki sat, stoga nemojte sebi više nanositi štetu.

Prejaki make-up na očima

Upotrebljavate li intenzivni tuš za oči, vizualno ćete ih smanjiti, a to će dodati godine vašem licu – jaka šminka, naime, ističe bore oko očiju. Radije odaberite nježna sjenila (u vrlo popularnih zemljanim nijansama) u obliku olovke za oči koje se lakše nanose. Nakon što se našminkate, još ih prstima dodatno razmažite kako biste ublažili crtu i tako postigli prirodniji, a samim time i mladolikiji izgled.

Prekomjerna upotreba pudera

Ni u ludilu nemojte ‘betonirati’ lice s nekoliko slojeva pudera! Što više slojeva pudera ili korektora nanesete, možda ćete uspjeti prikriti akne, ali ćete istaknuti sitne bore. Umjesto teških pudera odaberite lagane tonirane kreme i samo po potrebi nanesite korektor na istaknuti prišt, podočnjake ili diskoloracije na koži. Držite se pravila: manje je više!

Komentari