Super učinkovita vodena gimnastika

530 kalorija možete potrošiti plivajući prsnim stilom jedan sat – jednako kao i vožnjom bicikla!

Podvodni fitness

Prednosti ovakve vrste vježbanja su brojne. Vježbajući u vodi jačamo zglobove i mišiće zbog otpora koji voda pruža, a istovremeno tijelo u vodi teži samo 10% svoje uobičajene težine pa mišići i zglobovi istovremeno mogu rasterećeno vježbati. Ono što nama ženama posebno godi, vježbanje u vodi pruža konstantnu masažu čitavog tijela, što potiče cirkulaciju, protok limfe i izmjenu tvari. Sve je to odlično u borbi protiv proširenih vena nogu i omraženog celulita. Donosimo vam stoga tri varijante, a vi samo odaberite svoju omiljenu vodenu aktivnost.

AQUA ZUMBA – kombinira plesni trening s tradicionalnim gimnastičkim vježbama u vodi. Zabavna komponenta ove dinamične kombinacije je vrlo učinkovito sagorijevanje masnoća i izgradnja mišića. Idealno za ljubiteljice plesa!

AQUA JOGA – vježbe disanja i meditacija izvode se u vodi i osiguravaju opuštanje i smirenje duha i ovdje kao i na čvrstom tlu, te jačaju funkciju pluća. Za izvođenje ovih vježbi i plutanje koriste se plutajući valjci.

AQUA BICIKLIRANJE – nije ništa drugo nego vožnja bicikla pod vodom. Ovaj vrlo intenzivan trening jača i oblikuje noge i stražnjicu, izvodi se naizmjence sjedeći pa stojeći. Jača i srce, krvožilni sustav i cirkulaciju.

Super učinkovita vodena gimnastika

U vodi se bez velike muke može puno učiniti za tijelo. Ovo su top 3 vježbe za seksi ljetnu figuru!

Jača ruke, ramena i trbuh:
Stojte u plićem dijelu bazena, rukama se osovite na rub bazena i podižite snagom ruku čitavo tijelo iz vode. Napravite tri serije po 10 puta.

Učvršćuje gornju muskulaturu ruku:
Ruke svinite u laktu, stisnite šake i snažno spuštajte i podižite laktove kroz vodu.

Ravna trbuh i učvršćuje bedra:

Legnite u plitku vodu, oslonite se na laktove. Jednu nogu podižite ispruženu i zadržite je u zraku 5 sekundi i zatim spustite. Napravite tri serije po 15 puta pa promijenite nogu. Napravite tri serije po 15 puta.

Preporučujemo

Komentari