Donosimo vam recept za pikantnu juhu kako biste u svome domu uživali u pikantnim okusima istočnjačke kuhinje
Sastojci za 4 osobe:
• 400 g pilećeg filea
• 150 g mini rajčica
• 2 stapke limunske trave
• 2 crvene čili papričice
• 150 g smeđih šampinjona
• 30 g đumbira
• 3 lista kaffir limete
• 1 vezica korijandra
• 400 g mlijeka od kokosa (iz limenke)
• sol
• 2 žlice soka od limete
• 2 žlice ribljeg umaka
Priprema:
1 Operite meso te kuhajte u 500 ml slane vode 20 minuta. Operite i očistite rajčice, a potom ih razrežite. Uklonite vanjske listove limunske trave, operite stapke te stucite da omekšaju. Očistite čili, uklonite srž, operite i narežite na kolute. Očistite gljive te narežite na ploške, kao i oguljeni đumbir. Operite listove limete i korijandar.
2 Izvadite meso te ga natrgajte na komade. Dodajte temeljcu vode da bude 600 ml tekućine. Zatim dodajte mlijeko od kokosa, rajčice, limunsku travu, cili, gljive, đumbir i listove limete, a potom otklopljeno kuhajte oko 5 minuta te posolite.
3 Začinite sokom od limete i ribljim umakom. Dodajte meso i pola korijandra te ugrijte. Uklonite limunsku travu, listove limete i đumbir. Ukrasite korijandrom.
Komentari