More na tanjuru

Na sam spomen srdela prvo pomislimo na jeftinu ribu. To i jest istina, no osim što su povoljne, one su prava energetska bomba za organizam

Za svega 10 kuna po kilogramu mogu se kupiti neočišćene srdelice. Da je riba svježa, znat ćete ako ima bistre oči, sjajnu kožu i jarkocrvene škrge. Nakon što kupite svježe srdelice, morate ih
iskoristiti u roku od dva dana. A planirate li ih staviti u marinadu od
octa, bijelog vina, maslinova ulja i luka te raznih začina, možete ih čuvati u hladnjaku i do nekoliko dana. Najjednostavniji način pripreme je da je prvo očistite, a potom uvaljate u brašno i
krušne mrvice te pržite u ulju.

Treba vam kalcija?

Srdele pripremljene na roštilju izvrsno gode uz ranovrsne salate od svježeg sezonskog povrća, a i zdrav su obrok. Naime, jedan obrok podmiruje 40 posto dnevne potrebe za kalcijem i 20 posto
dnevne potrebe za vitaminom D.

Komentari