Nerijetko nemamo dovoljno vremena za spremanje obroka kakvog bismo najradije pojeli, stoga vam donosimo recept za brzu tjesteninu
Sastojci:
- 50 ml maslinova ulja
- 100 g mladog luka
- 200 g crnih maslina
- 150 g sušenih rajčica
- 1 žličica kapara
- 1 povrtni temeljac
- 500 ml vode
- 500 g tjestenine
- listići badema
1 Na maslinovu ulju popržite nasjeckani mladi luk. Dodajte na ploškice narezane masline te sušene rajčice. Kratko popržite, dodajte kapare, zalijte toplom vodom, dodajte povrtni temeljac, promiješajte i kuhajte na laganoj vatri da se sastojci sjedine.
2 Na kraju umješajte kuhanu tjesteninu i poslužite posuto listicima badema.
SAVJET:
Za bolju aromu, listiće badema kratko popržite u teflonskoj tavi.
Foto: Profimedia
Komentari