Napravite brzu tjesteninu

Nerijetko nemamo dovoljno vremena za spremanje obroka kakvog bismo najradije pojeli, stoga vam donosimo recept za brzu tjesteninu

Sastojci:

  • 50 ml maslinova ulja
  • 100 g mladog luka
  • 200 g crnih maslina
  • 150 g sušenih rajčica
  • 1 žličica kapara
  • 1 povrtni temeljac
  • 500 ml vode
  • 500 g tjestenine
  • listići badema

1 Na maslinovu ulju popržite nasjeckani mladi luk. Dodajte na ploškice narezane masline te sušene rajčice. Kratko popržite, dodajte kapare, zalijte toplom vodom, dodajte povrtni temeljac, promiješajte i kuhajte na laganoj vatri da se sastojci sjedine.

2 Na kraju umješajte kuhanu tjesteninu i poslužite posuto listicima badema.

SAVJET:

Za bolju aromu, listiće badema kratko popržite u teflonskoj tavi.

Foto: Profimedia

Komentari