Umjesto da umijestite tijesto od brašna, pokušajte napraviti ovu zdravu varijantu - pizzu s podlogom od riže
Sastojci:
• 80 g riže (ili 240 g kuhane)
• 1 luk
• 2 jaja
• 1 žličica sušenog bosiljka
• 1 žličica sušenog origana
• sol i svježe mljeveni papar
• 2 žlice maslinova ulja
• 4 žlice pasirane rajčice ili umaka za pizzu
• 50 g sira
Priprema:
Rižu skuhajte prema uputi na pakiranju ili upotrijebite ostatke riže od prethodnog obroka. Luk oljuštite i nasitno nasjeckajte. U zdjeli dobro pomiješajte kuhanu rižu, nasjeckani luk, razmućena jaja, začinsko bilje, sol i papar. U velikoj tavi s poklopcem zagrijte ulje. Smjesu podijelite na četvrtine. Zagrabite po ¼ smjese i na tavi je spljoštite oblikujući okruglu podlogu. Ostavite da se riža dobro zapeče odozdola prije nego što je okrenete. Za to vrijeme sir naribajte ili narežite na sitne kockice (ako upotrebljavate mozzarellu). Podlogu od riže okrenite, ostavite da se zapeče i s te strane, a potom je ponovno okrenite. Svaku premažite žlicom umaka od rajčice te pospite četvrtinom sira. Poklopite i smanjite vatru te nastavite peći nekoliko minuta kako bi se sir rastopio. Pospite origanom i odmah poslužite uz veliku zdjelu salate s rajčicama. Uz sir, na pizzete od riže možete staviti i dodatke po izboru: narezane masline, tunjevinu, povrće, itd.
Komentari