Pohani cvjetovi tikvica na rimski način

Sandra Rončević predstavlja svoj drugi cvjetni recept i sve poziva po cvijeće za njega na 51. Floraart na zagrebačkom Bundeku

Sastojci:

  • vjetovi tikvice 10-12 komada
  • mozzarella 100 g
  • inćuni 10-12 manjih fileta

Za tijesto:

  • rižino brašno ili glatko pšenično brašno 100 g
  • ledena voda 200 g
  • Sol
  • Ulje za prženje (suncokretovo)

    O slanom i slatkom_Pohani cvjetovi tikvica na rimski način_02

Postupak:

1. Iz cvjetova tikvica pažljivo izvadite tučke.

2. Mozzarellu narežite na manje komadiće pa njome napunite cvjetove.

3. U svaki cvijet dodajte filet inćuna.

4. Od ledene vode i brašna napravite gušću smjesu za pohanje. Uronite napunjeni cvijet tikvica u smjesu pazeći da cvijet bude obuhvaćen sa svih strana smjesom pa stavite na vruće ulje (170-175°C). Pohajte svega par minuta, dok se tijesto lijepo ne zarumeni. Izvadite na tanjur koji ste prekrili kuhinjskim papirom kako bi upio višak masnoće. Posolite.

5. Služite odmah.
O slanom i slatkom_Pohani cvjetovi tikvica na rimski način_04

Komentari