Sandra Rončević predstavlja svoj drugi cvjetni recept i sve poziva po cvijeće za njega na 51. Floraart na zagrebačkom Bundeku
Sastojci:
- vjetovi tikvice 10-12 komada
- mozzarella 100 g
- inćuni 10-12 manjih fileta
Za tijesto:
- rižino brašno ili glatko pšenično brašno 100 g
- ledena voda 200 g
- Sol
- Ulje za prženje (suncokretovo)
Postupak:
1. Iz cvjetova tikvica pažljivo izvadite tučke.
2. Mozzarellu narežite na manje komadiće pa njome napunite cvjetove.
3. U svaki cvijet dodajte filet inćuna.
4. Od ledene vode i brašna napravite gušću smjesu za pohanje. Uronite napunjeni cvijet tikvica u smjesu pazeći da cvijet bude obuhvaćen sa svih strana smjesom pa stavite na vruće ulje (170-175°C). Pohajte svega par minuta, dok se tijesto lijepo ne zarumeni. Izvadite na tanjur koji ste prekrili kuhinjskim papirom kako bi upio višak masnoće. Posolite.
5. Služite odmah.
Komentari