Obzirom da samo cejlonski cimet ima ljekovita svojstva, preporuka je da ga koristite u receptu za ovaj lagani slatki kruh
Sastojci:
• 3 jabuke
• 1½ šalica brašna
• prstohvat soli
• 3 žličice cimeta
• ½ praška za pecivo
• 3 žlice smeđeg šećera
• 3 jaja
• 3 žlice rastopljenog maslaca
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Duguljast kalup obložite papirom za pečenje. Jabuke naribajte. U zdjelu prosijte brašno sa solju, cimetom i praškom za pecivo. Dodajte brašno, razmućena jaja, rastopljeni maslac i naribane jabuke. Sve kratko, ali dobro promiješajte da se sastojci povežu. Stavite u kalup te pecite 45 do 50 minuta. Prije rezanja ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu.
Komentari