Zaboravite uobičajenu kajganu: isprobajte ove ukusne varijacije na temu jaja i priuštite si savršen doručak
Za pripremu svakog od recepata potrebno je uzeti dva velika jaja i tući ih pjenjačom dok se dobro ne izmiješaju. Da biste postigli najbolje rezultate, jaja bi trebalo peći na laganoj vatri i polako. Na laganoj vatri prvo zagrijte tavu s neprianjajućim dnom. U tavi zatim rastopite 1 žličicu maslaca ili zagrijte 1 žličicu maslinova ulja. Kod pripreme nekih od recepata, potrebno je prvo skuhati dodatke, dok se kod drugih prvo pripremaju jaja. Kako god bilo, nakon što svi sastojci dospiju u tavu, potrebno ih je peći uz povremeno miješanje, sve dok jaja ne postignu željeni stupanj ispečenosti. Za to će vam biti potrebno nekoliko minuta, ali će konačni rezultat svilene teksture opravdati sav uloženi trud. Jela na kraju začinite solju i paprom te poslužite.
Jaja na sendvič način
Dok se jaja peku, dodajte im 1,5 do 3 dag nasjeckanog dimljenog lososa i po 1 žličicu krem sira i vlasca.
Jaja na pizza način
Jajima za vrijeme pečenja dodajte 1 žličicu nasjeckanih osušenih rajčica i 2 žličice naribane mozzarelle. Na kraju jaja pospite 1 žličicom nasjeckanog svježeg bosiljka.
Jaja na grčki način
Pola šalice nasjeckanog špinata popržite u tavi 1 minutu, a zatim u tavu dodajte jaja, 1,5 dag usitnjenog feta sira i 1 žličicu svježeg origana.
Jaja na španjolski način
U tavi popržite 1 nasjeckani mladi luk i 1 usitnjenu kukuruznu tortilju, a zatim dodajte jaja i 1,5 žličicu gustog umaka od rajčice. Prije posluživanja pospite nasjeckanim korijanderom.
Jaja na kineski način
U tavu stavite ½ šalice gljiva narezanih na tanke kriške, 1 nasjeckani mladi luk, ¼ šalice izdanaka graha i po ½ žličice usitnjenog đumbira i češnjaka pa sve zajedno pržite 5 minuta, a nakon toga dodajte jaja. Nakon što su jaja gotova, pokapajte jelo 1 žličicom preprženog sezamova ulja.
Komentari