Znate li napraviti ušećerene bademe?

Ako zazirete od rafiniranih šećera poput bijelog, kristalnog, u ovom receptu možete koristiti i neku 'zdraviju', nerafiniranu varijantu od šećerne trske. U tom slučaju neka i bademi budu iz organskog uzgoja

Sastojci:

• 1/2 kg badema • 400 g šećera • 2, 5 dl vode • 1 bourbon vanilija • 1 žlica ruma

Priprema: 

1 Pomiješajte vodu i rum te šećer i bourbon vaniliju. U posudu s vodom i rumom dodajte šećer i bourbon vaniliju pa kuhajte dok mješavina ne proključa.

2 U smjesu ubacite bademe i miješajte dok se tekućina ne reducira odnosno dok ne dobijete gustu smjesu. Za to će vam trebati 15 do 20 minuta, a kako se šećer bude topio, tako će se oko badema stvarati karamelizirana masa. Iako se priprema čini jednostavna, trebate biti oprezni i stalno miješati kako šećer ne bi zagorio. Bademe istresite na papir i ostavite ih da se ohlade.

Komentari