Zobena kaša za savršeni doručak

Uravnotežen doručak uključuje visokoproteinsku hranu, osigurava sitost i potiče mršavljenje. Taj prvi obrok u danu gorivo je koje vaš organizam dobije nakon odmaranja i spavanja, a preskakanje doručka uglavnom vas tjera da više grickate tijekom dana i da obilnije ručate i večerate. U nastavku vam donosimo recept za zobenu kašu kojim ćete svoj organizam opskrbiti energijom

– ½ šalice zobenih pahuljica
– ½ šalice biljnog mlijeka (bademovog, zobenog…)
– 2 žličice sjemenki chije ili mljevenog lana
– 2 žličice meda, rižinog slada, nektara od agave ili javorovog sirupa ili 2-3 nasitno nasjeckane datulje
– dodaci po želji: 2 žlice kokosa; kakao; narezano ili zgnječeno voće; nasjeckano sušeno voće, orašasti plodovi i/ili tamna čokolada; začini (cimet, kardamom, muškatni oraščić…)

Priprema:

Sve sastojke osim dodataka pomiješajte pa posudu poklopite i ostavite u hladnjaku preko noći. Ujutro promiješajte, po potrebi dodajte malo mlijeka te umiješajte dodatke po izboru. (Ako dodajete kokos, a želite da okus bude intenzivniji, umiješajte ga odmah, prije stavljanja kaše u hladnjak.)

Savjet:

Da olakšate planiranje doručka, jednostavno u nedjelju uvečer napravite pet porcija ove zobene kaše bez dodataka te ih stavite u zasebne, dobro zatvorene posude. Ujutro umiješajte dodatke po izboru. Kašu možete jesti hladnu ili je kratko zagrijati na laganoj vatri. Ako želite, možete povećati količinu chije na 3 žlice, no tada morate povećati i količinu biljnog mlijeka na 1½ šalicu po porciji.

Foto: Profimedia

Komentari